Din Öğretimi Genel Müdürlüğü “Vakti Kuşanmak” etkinlikleri kapsamında Okulumuz 10. Sınıf öğrencileri arasında “Dinin Direği Namaz Bilgi Yarışması” yapıldı. İki aşamada yapılan yarışmanın Final aşamasında 10. Sınıflardan 4 öğrencimiz yarışmaya katıldı. Çekişmeli geçen yarışma sonucunda 10A sınıfı öğrenncimiz Muhammet AYYILDIZ BİRİNCİ 10B sınıfı öğrencimiz İsmail Eren KORKMAZ ve 10C sınıfı öğrencimiz Ahmet Kasım AKKURT İKİNCİ ve 10D sınıfı öğrencimiz Samet GÜLİSTAN ÜÇÜNCÜ olmuştur. Yarışmada Müdür Yard. Mustafa DUMAN, Meslek dersleri öğretmenlerimiz Eşref AKINCI ve Münevver DOĞAN ve Tarih öğretmenimiz Fatma KIRKGEÇİT jüri üyesi olarak görev yapmışlardır. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü “Vakti Kuşanmak” etkinlikleri kapsamında Okulumuz hafız öğrencileri tarafından her gün öğle namazından önce okul uygulama mescidimizde Mukâbele okunmaktadır. Her gün 6 öğrencimiz tarafından okunan mukâbele programımızda toplam bir buçuk cüz okunmaktadır. Toplam 20 günde hatim tamamlanacak ve 5 nisan 2024 Cuma günü hatim duası yapılacaktır. Ayrıca pansiyon mescidimizde ise hafız öğrencilerimiz tarafından teravih namazı kıldırılmaktadır. Programların düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden meslek dersleri öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Rehberlik servisi tarafından MSÜ' ye girecek öğrencilere sınav öncesi,sınav anı ve sınav bitiminde dikkat etmeleri gereken durumlar ile ilgili afiş hazırlanarak dikkat etmeleri gereken hususlar iel ilgili öğrenciler billgilendirildi.

Üniversite adayı öğrencilerimizle birlikte KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde EKET Fuarcılık tarafından “Üniversite Tercih Günleri” kapsamında “Üniversite Tanıtım Günleri Fuarı” etkinliklerine katıldık.

Milli Eğitim Bakanlığı  Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün emirleri dorultusunda Hedef 2023 YKS-LGS Projesi çalışmaları doğrultusunda 11 Ocak 2024 Perşembe günü Onikişubat ilçesinde bulunan Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesinde Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa YILMAZ başkanlığında, Hedef YKS-LGS Projesi İl Koordinatörü Şehit Erol Olçok AİHL rehber öğretmeni İbrahim GÜNTÜRK ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri kurum müdür yardımcısı Abdullah ÇEVİK’in sunumlarıyla düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda İl Müdür Yardımcısı Mustafa YILMAZ projeye ilişkin öncelikle DYK çalışmaları, kampları, eba akademik desteğin kullanımı, öğrenci görüşmeleri, veli görüşmeleri, veli ev ziyaretleri, din öğretimi genel müdürlüğü portalının kullanımı, yapılan deneme sınavlarının analizleri ve incelenmesi konularına değinerek konuşmalarını yaptı.

Programın devamında Hedef YKS-LGS Projesi İl Koordinatörü İbrahim GÜNTÜRK proje kapsamında yapılması gerekenler ve planlanan çalışmalar hakkındaki sunumunu yaptı.

Ve son olarak  il deki bütün okulların veri analizlerini yapan ÖDGM Müdür Yardımcısı Abdullah ÇEVİK’in sunumunun hemen arkasından iyi dilek ve temenniler ile programımız son buldu.

Asırlık milli mücadele ruhu ile, istiklalin ve istikbalin öncüsü bir memleket olarak tarihteki saygın yerini alan, Milli Mücadelenin simgesi Kahramanmaraş'ımızın Düşman İşgalinden Kurtuluşun 104. Yılı kapsamında düzenlenen etkinliklerde öğrencilerimiz Mahalli "Çete" kıyafetleri içinde katıldı.Gün boyu çeşitli kutlamaların ardından öğrenci, izci, mahalli çeteleri, gazi ve askeri birliklerin geçit töreni ile program sona erdi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Vakti Kuşanmak etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz Mimar Sinan Camii’ndeki Mi’rac Gecesi Programına katıldılar. Camii görevlileri tarafından düzenlenen Mevlid programında öğrencilerimiz meslek dersleri öğretmenimiz Eşref AKINCI’nn rehberliğinde Kur’ân-ı Kerim, salevât ve ilahiler okudular. Akşam ve yatsı namazlarının cemaatle kılınmasının akabinde meslek dersleri öğretmenimiz Eşref AKINCI hatim duası yaptı. Programa katılan öğrencilerimizi tebrik ederiz. Programın hazırlanmasında emeği geçen Camii imam-hatibi Hüseyin UZUN’a ve müezzin Osman GÖKÇE’ye ve öğrencilerimize rehberlik eden meslek dersleri öğretmenimiz Eşref AKINCI’ya teşekkür ederiz.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları için başvurular açıldı!

Yarışma Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip lisesi olarak son iki yılda Tübitak 2204-A liseler arası proje yarışmasında iki bölge birinciliği kazanarak iki Türkiye Finali'ne katılan ve bir teşvik ödülü kazandıktan sonra bu kazanımların geleneğe dönüşmesi adına okulumuz bünyesinde "Hayta-lar Ekibi"ni ( Hoca Ahmet Yesevi Tübitak Araştırma Ekibi) kurduk. Tübitak, Teknofest ve Sosyalfest gibi bilimsel yarışmalara içerik üretmeyi hedefliyoruz. Sloganımız "sadece tüketmiyor, aynı zamanda üretiyoruz." Bu sene 55.si yapılacak olan Tübitak 2204-A proje yarışması için Hayta-lar'a ve destek veren tüm öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

MEB Talim ve Terbiye Kurulu' nun24Ocak 2024 tarihinde yayımladığı (ÖSYM TARAFINDAN 2024 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK TYT, AYT VE YDT SINAVLARINA ESAS)kazanımlar doğrultusunda hazırlanmıştır.

(9-10-11-12 Sınıflar TÜM KONULAR)