Rehberlik Servisi

KPSS / DHBT 2024 Sınav İçeriği

2024 KPSS Ortaöğretim Başvuru Tarihleri:18-30 Temmuz 2024/Sınav Tarihi:15 Eylül 2024

2024 KPSS DHBT Tarihleri:09-15 Ağustos 2024/Sınav Tarihi:22 Eylül 2024

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü “Vakti Kuşanmak” etkinlikleri kapsamında Okulumuz 10. Sınıf öğrencileri arasında “Dinin Direği Namaz Bilgi Yarışması” yapılacaktır. Başvurmak isteyen öğrencilerimiz aşağıdaki şartnameyi okuyarak ve linkteki formu doldurarak yarışmaya başvurabilirler.

YKS 2024 BAŞVURULARI

YKS sınavı başvuruları, 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecektir.

Destekleme ve yetiştirme kurslarımıza katılan öğrenci ve öğretmenlerimizden gönüllü olanlarla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yerleşkesini ziyaret ettik. İlahiyat Fakültesi dekanı tarafından misafir edilen ekimize lise sonrası adım olan ünivesrsite hayatı hakkında bilgiler verildi. Sonrasında Gençlik merkezini gezen öğrenci ve öğretmenlerimize minik bir dinleti yapıldı. Daha sonrasında İlahiyatlar arası yapılan Kuran Okuma Yarışması programına da misafir olarak katılan öğrencilerimiz için güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

YKS' de çıkan konuların yıllara göre soru dağılımlarını inceleyerek yıllara göre hangi konulardan kaç soru geldiğini öğrenebilirsiniz.2018 yılından itibaren çıkan soru dağılımları halen uygulanan YKS (TYT-AYT) sistemine ait sorulardır. 2018'den önce çıkan sorular ise eski sınav sistemlerine (YGS-LYS) ait soru ve konu dağılımlarından oluşmaktadır. ÖSYM tarafından sorulan konu kazanımları, Milli Eğitim Bakanlığı' nın Ortaöğretim 9.10.11.12. sınıflardaki müfredatından çıkmaktadır.  (2020 pandemi ve 2023 deprem nedeniyle 12.sınıfın 2.dönem konularından soru sorulmamıştır.)

* YKS' de testlerdeki soru sayıları aynı olup gelecek yıl hangi konudan kaç soru çıkacağı belli değildir. ÖSYM son yıllarda her sınıf düzeyi ve konularından eşit şekilde soru sormaya başlamıştır.

* Geçen yıllarda çıkmayan konulara da çalışmak ve konu ayırt etmemek gerekiyor. Ancak her yıl çıkan ve dersin ana konusunu oluşturan kazanımları da iyi kavramak gerekir. Üniversite aday öğrencisi olarak, YKS soru tiplerini iyi analiz edin, her konunun ardından o konuyla ilgili çıkmış soruları mutlaka çözün.

* Bazı sorularda birden fazla bilgi içeren sorular da gelmektedir. Bilgi, kavrama, analiz ve sentez düzeylerinde yeni nesil sorular olarak adlandırdığımız soru tiplerine alışmalıyız.

* Özellikle "Okuduğu Anlama" bu tip sorularda önemli hale geldi. Sözel ve sayısal testlerinde soruları çözerken artık okuduğu anlama,yorumlama sorularıyla karşılaşmaktayız. Sınava hazırlanırken kitap okuma,parağraf çözme,problemleri analiz etme gibi okuduğunuzu anlamanızı kolaylaştıran çalışmaları, çalışma programınıza eklemenizi öneririm.