Etiket Sonuçları: kahramanmaraş

May

Evliya Çelebi Değişim Programı kapsamında proje ortağımız olan İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini bu hafta okulumuzda misafir ettik.Misafir öğrenciler sabah okuldaki derslere katıldıktan sonra öğleden sonra gezi etkinlikleri düzenlendi.Şehir içindeki tarihi yerler,Tarihi Ceyhan Köprüsü,Cam Teras,Süleymanlı Şehitliği,Ilıca kaplıcaları,Savruk Şelalesi,Yeşilgöz,Afşin Eshabı Keyf Külliyesi,Günpınar Şelalesi ve Darende Somuncu Baba ziyaretlerini gerçekleştirdik.Evliya Çelebi Değişim Programı'nın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Ahmet Yesevi Türklerin manevi hayatına asırlarca hükmeden, Türk halk sufilik geleneğinin kurucusu; Arslan Baba´dan teslim aldığı emaneti insanlara "hikmet"leri aracılığıyla damla damla özümseten; kutsal emaneti Horasan Erenleriyle dünyanın dört bir bucağına ulaştıran; Türk diliyle yazdığı hikmetleriyle dilimizin gelişmesi ve zenginleşmesine büyük katkısı olan "Pir-i Türkistan", büyük Veli öncü şair...