Rehberlik İhtiyaçlarını Belirleme Anketi - RİBA

REHBERLİK İHTİYACI BELİRLEME ANKETİ (RİBA) YÖNERGESİ

KULLANIM AMACI: Bu form öğrencilerin rehberlik ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla kullanılır. Bu formdan elde edilecek sonuçlar okul rehberlik programının hazırlanması ve okulun özel hedeflerinin belirlenmesi sürecinde kullanılabilir. Form grupla uygulanabilir. Ayrıca izleme ve değerlendirme çalışmalarında ön test-son test aracı olarak da kullanılabilir.

UYGULAYICI:Okul Psikolojik Danışmanı/Rehber Öğretmeni ve  Sınıf/şube rehber öğretmenleri tarafından uygulanır.

HEDEF KİTLE: Ortaöğretim kademesindeki tüm öğretmen, veli ve öğrencilere uygulanabilir.

DEĞERLENDİRME VE YORUMLAMA: Anket veri girişleri okul psikolojik danışmanı/rehberlik öğretmeni ve sınıf/şube rehber öğretmenleri tarafından gerçekleştirilir. Sınıf/şube rehber öğretmenleri Öğrenci Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (Lise-Öğrenci Formu) Sınıf Sonuç Çizelgesi' ni doldurur.Okul Psikolojik Danışmanı/Rehberlik öğretmeni tarafından Öğrenci Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (Lise-Öğretmen-Veli-Öğrenci Formu) Okul Sonuç Çizelgesi doldurulur. Anket sonuçları psikolojik danışman/ rehberlik öğretmeni tarafından okuldaki bütün öğrencilerin sonuçları ile birlikte değerlendirilir.

Öğrenci (RİBA) Anketi İçin Tıklayınız

VELİ (RİBA) Anketi İçin Tıklayınız