Jandarma Okulları (JSGA-JAMYO) Başvuruları (03 Temmuz-25 Temmuz 2023)

2023 YILI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ TEMİNİ Tıklayınız

2023 YILI JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TEMİNİ Tıklayınız

Fiziki Yeterlilik Sınavı İçin TIKLAYINIZ

Başvuru için TIKLAYINIZ

2023 YILI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (JSGA)

İçişleri Bakanlığı'na bağlı 4+1 yıl (ingilizce hazırlık) LİSANS eğitim süresi olup subay yetiştiren yükseköğretim kurumudur.Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde subay diplomasının yanısıra ulusal ve uluslararası geçerliliği olan lisans diploması da verilmektedir. 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldıkları puan (Okul ve Ortaöğretim başarı puanı EKLENMEMİŞ şekliyle ) esas alınarak; HAM PUAN ve HAM PUAN BAŞARI SIRALAMASI Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına girmek, Alan Yeterlilik Testi’nden (AYT); - Eşit Ağırlık (EA) puan türüne göre, sıralamada en az 150.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak,(100 öğrenci) - Sayısal (SAY) puan türüne göre, sıralamada en az 150.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak (50 öğrenci) - Sözel (SÖZ) puan türüne göre, sıralamada en az 50.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak (50 öğrenci)

2023 YILI JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU (JAMYO)

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Ankara ilinde bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı (JSGA) yerleşkesi ile Bursa ilinde bulunan Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu yerleşkesi içerisinde bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı'na bağlı 2 yıl ( ÖN LİSANS ) eğitim süresi olup Astsubay yetiştiren Meslek Yüksek Okulu' dur.Astsubay diplomasının yanısıra ulusal ve uluslararası geçerliliği olan önlisans diploması da verilmektedir. 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldıkları puan (Okul ve Ortaöğretim başarı puanı EKLENMEMİŞ şekliyle ) esas alınarak; HAM PUAN ve HAM PUAN BAŞARI SIRALAMASI Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına göre, sıralamada en az 450.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak şartları bulunmaktadır.

Diğer şartlar kılavuzda ve infografiklerde ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

03-07-202303-07-2023 03-07-2023

Yayın: 03.07.2022 - Güncelleme: 03.07.2023 20:39 - Görüntülenme: 8826