AÇEP (Aile Çocuk Eğitimi Programı) Başlıyor

Rehberlik Servisi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından okullarda uygulanmak üzere; Öğrencilerin akran ilişkilerini güçlendirmek, dijital araçları etkili ve doğru kullanarak olumsuz ve zorlayıcı davranışlardan kaçınmalarını ve bu tür davranışlara maruz kaldığında başa çıkma yollarını öğretmek,güvenli dijitalleşme ile öğrencilerin dijital ve sosyal medya veri mahremiyeti hakkında farkındalıklarını artırmak,Anne-babalara ve öğrencilere dijitalleşme ile birlikte gelişen sorunları anlatmak; bu sorunlar ile başa çıkmak ve çözüm üretme noktasında anne-babalara ve öğrencilere bilimsel veriler ışığında yardımcı olmak, alternatifler sunmak,Sağlıklı aile, sağlıklı toplum için anne babaların çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalarının önündeki engelleri kaldırmak, çocukların duygu ve düşüncelerini anlamalarında ve kuşak farklılığı bağlamında karşılaşılan güçlüklere çözüm üretme noktasında velilere rehberlik yapmak amacıyla velilere 2,öğrencilere 2 eğitim programı sunulması amaçlanmaktadır.

Eğitimler Nisan-Mayıs ayları içerisinde okulumuzda verilecek olup,katılım sağlayanlara AÇEP ekibi tarafından katılım belgesi verilecektir.

18-04-2024

Yayın: 18.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 16:48 - Görüntülenme: 144