Rehberlik Servisi tarafından 10.sınıf öğrencilerine yönelik  "Ders Seçimi " ve  "Meslek Tanıtımı"  seminerleri düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası  kapsamında okulumuzda" Demir Hafız"belgeseli  Düşün,Eşleş,Paylaş sloganı ile öğrencilerimize sunuldu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması, Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması ve Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Kahramanmaraş İl Finalleri 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu'nda yapıldı. Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında okulumuz 11-C sınıfı öğrencisi Cuma Kaplan BİRİNCİ olmuştur. Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasında okulumuz 11-C sınıfı öğrencisi Muhammed Yiğit Karaokur BİRİNCİ olmuştur. Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında okulumuz 12D sınıfı öğrencisi Mustafa Gönlü BİRİNCİ olmuştur. Zekeriya Tanrıverdi Camii'nde düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasında ise okulumuz 11-C sınıfı öğrencisi Ali Osman Arıcıoğlu ÜÇÜNCÜ olmuştur. Öğrencilerimize Türkiye finallerinde başarılar dileriz. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen idarecilerimize, öğretmenlerimize ve din görevlilerine teşekkür ederiz.

Okulumuzda  "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsaminda "Sözlük Özgürlüktür" sloganindan yola çıkarak "Sözlük Tasarım Yarışması"etkinliği doğrultusunda "Sözlük" tasarımı yaptik.

Bilen Oturur Etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında tüm sınıflarda “Bilen Oturur” etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, sınıfta belirlenen bir kelimenin anlamı, eş anlamlısı, zıt anlamlısı, kökeni veya cümle içinde kullanımı gibi konularda sorular soruldu. Doğru cevap veren öğrenciler sırayla oturdu. Bu etkinlikle öğrenciler, kelimelerin anlamlarını ve kullanımlarını pekiştirme fırsatı buldular.

Bu sene Mesleki yarışmalarda yarışacak ve kültürel yarışmalarda derece alan yarışmacı öğrencilerimizle 12 Şubat Belediye Başkanımız sayın Hanifi Mahçiçek' i ziyaret ettik. Kendisine okulumuza yapmış olduğu desteklerden dolayı teşekkür ettik. Önümüzdeki hafta yapacağımız hafızlık ve ezan yarışmasına davet ettik. Eğitime ve bize desteklerinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz.

Okulumuzda yapılan kazanım değerlendirme sınavlarında derece yaparak her sınıf seviyesinde dereceye giren öğrencilerimize ve okul sporları yarışmalarında derece alan sporcularımıza ödüller verildi. Hem akademik hem de sportif anlamda başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

4. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında Merkez ve diğer ilçelerden toplam 14 finalistin yer aldığı   liseler arası şiir yarışması il finalinde okulumuz öğrencisi Muhammed Esat Demir Kahramanmaraş birincisi oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi Kültür daire başkanı tarafından ödüllendirilen öğrencimizi ve danışman öğretmeni Edebiyat öğretmeni Turan Çay'ı bugün de okul müdürümüz makamında kabul ederek başarılarından dolayı tebrik etti.

Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanmakta olan ‘İçimizden Biri’ projesi kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci'nin konuşmacı olarak katıldığı ‘Nasıl Başarılı Oldum’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Hocamıza yaptığı konuşmalarından ötürü teşekkür ederiz.

Okulumuzun Sivil Savunma kulübü çalışmaları kapsamında yangın  tatbikatı yaptık. Senaryo gereği çıkan yangına başarılı bir şekilde müdahale edildi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yangın esnasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapacakları konularında yetkili ekip tarafından  bilgilendirildi.

Emniyet müdürlüğü tarafından  9.sınıfa yeni başlayan öğrencilerimize trafik güvenliği konusunda okulumuz konferans salonunda seminer düzenlendi. Konuşmacılara teşekkür ederiz.