Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Vakti Kuşanmak etkinlikleri kapsamında okulumuz 9. sınıf öğrencileri arasında düzenlediğimiz Dijital Bulmaca yarışmasında 9-D sınıfı öğrencimiz Muhammed Doğan Parlakyiğit BİRİNCİ olmuştur. Kur'an'dan Hayata adlı kitaptan hazırlanan yarışma soruları 15 tane kavramı içermekteydi. Yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz

Öğretmenler Günü kutlama törenimizi 24 Kasım 2023 Cuma günü okulumuzda öğretmenler odasında yaptık. Tören, okul müdürümüz sayın Osman Gürün'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Ardından Dini musiki öğretmenimiz Fetullah Kaluman hocamızın öğretmenlerimize sanat müziği icrasından sonra öğretmenler için okul idaresi tarafından hazırlanan hediye ve tatlı ikramı yapıldı. Son olarak 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ile aramızdan ayrılan şehit öğretmenlerimizi andık.

Tüm öğretmenlerimize huzurlu, mutlu ömürler ve meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.

Rehberlik Servisi

Rehberlik Servisi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen mesleki yarışmalar kapsamında okulumuz öğrencileri arasında Genç Sadâ Kur'ân-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması, Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması, Genç Muhâfızlar Hâfızlık Yarışması ve Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması yapıldı. Yarışma sonucunda meslek dersleri öğretmenlerimizden oluşan seçici kurul üyelerinin değerlendirmelerine göre Genç Sadâ Kur'ân-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında 12D sınıfı öğrencimiz Mustafa GÖNLÜ, Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması 11C sınıfı öğrencimiz Muhammet Yiğit KARAOKUR, Genç Muhâfızlar Hâfızlık Yarışmasında 11C sınıfı öğrencimiz Cuma KAPLAN ve Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasında 11C sınıfı öğrencimiz Ali Osman ARICIOĞLU BİRİNCİ olmuşlardır. Öğrencilerimize il finali yarışmalarında başarılar dileriz. Yarışmaların yapılmasında emeği geçen öğretmenlerimize, yardımcı personelimize ve Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yıldönümü münasebetiyle okulumuzda anma töreni gerçekleştirdik.

HEDEF YKS 2024-2027...Okulda yaptığımız deneme sınavı sonuçlarına göre, her ayın sonunda 9.10.11. ve 12. sınıf öğrencilerimize, sınıf seviyesi ve proje türüne göre okulda dereceye giren toplam 30 öğrencimize ödülleri dağıtıldı.Sene sonuna kadar her ayın sonuda ödül uygulamamız devam edecek.Ayrıca okul televizyonumuzda deneme şampiyonlar ligi videosu oluşturup yayınlamaya başladık.Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

İlahiyatçı, emekli imam Mehmet Arslan hocamızla beraber her cuma akşamı pansiyonda kalan öğrencilerimizle hasbihal ediyoruz. Bu haftanın konusu "imanı aşkla yaşamak." Konuğumuza, öğrencilerimize her ne iş yaparsanız yapın onu aşkla yapmak gerektiğini severek yapmak gerektiğini benimseyerek yapmak gerektiğini vurguladığı konuşmalarından dolayı teşekkür ederiz.

29 Ekim saat 10.30'da Vali  Mükerrem Ünlüer’in  makamında tebrikleri kabulünün ardından resmi kutlama töreni Kahramanmaraş Adliye Binasi önünde yapıldı. K.Maraş Adliye binası önündeki kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşının okunmasının akabinde Vali  Mükerrem Ünlüer   ve K.Maraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri olarak kutlamalarda yerimizi aldık. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Nice 100 yıllara...

Psikososyal Destek Programı öğrenci oturumları rehberlik servisi tarafından kılavuzdaki etkinlikler doğrultusunda gruplar halinde uygulandı.

12.sınıf öğrencilerimize, Rehberlik Servisi tarafından HEDEF YKS 2024 kapsamında, "Test Çözme Teknikleri, Deneme Sınav Sonuçlarını Değerlendirme " konularında seminer düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında şehitlik ziyareti yapıldı. Ziyarete, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, şube müdürleri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Şeyh Adil Mezarlığı'nda şehitlik bölümünde yatan şehitlerimizin ruhuna okulumuz öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası şehitlerimizin mezarları başında dualar edildi.

2023-2024 Eğitim öğretim yılı  Okul Aile Birliği toplantısını okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdik. Okul müdürü Sayın Osman Gürün'ün açılış konuşmasından sonra bir önce yılın denetim raporlarının ibrası yapıldı. Akabinde yeni yıl için yönetim kurulu seçimi yapıldı. Genel kurul toplantısından sonra veliler ve  öğretmenlerimiz okulumuzda görüşmeler gerçekleştirdiler. Gelen tüm velilerimize teşekkür ediyor hayırlı ve başarılı bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

Yaklaşan kış öncesi okulumuz pansiyonunda kalan öğrencilerimize hijyen ve bireysel temizlik konularında sağlık personeli Hediye Yılmaz tarafından okulumuz konferans salonunda sunum yapıldı. Kendisine sunumları için teşekkür ederiz.