Haz

2204 A Tübitak liseler arası proje yarışmasında bölge birincisi olan edebiyat takımımız Türkiye finalleri için Ankara'da. Bugün açılışı yapılan yarışma 5-8 Haziran tarihleri arasında Ankara Ato Congresium'da gerçekleştirilecektir. 9 Haziranda sonuçlanacak yarışmada bölgemizi, şehrimizi ve okulumuzu temsil eden öğrencilerimize başarılar dileriz.

2022-2023 Eğitim - öğretim yılı ara tatili öncesinde öğrencilerimizle son kez toplanarak karne töreni yaptık. Törende konuşan okul müdürümüz Osman Gürün, öğrencilerimize 15 tatili boş geçirmemeleri, derslerine çalışmaları gerektiğini vurgulayarak bunun yanı sıra dönem boyunca yorulan öğrencilerimizin iyi dinlemeleri ve tatilin tadını çıkarmalarını söyledi. Ayrıca okulumuzdan tayin nedeniyle ayrılan tarih öğretmeni Yunus Emre Ağaoğlu'na emeklerinden dolayı teşekkür ederek yeni görev yerinde başarılar diledi.

Törende tüm öğretmen ve öğrencilerimize kitap hediye edildi.

Tüm öğrencilerimize biz de iyi tatiller diliyoruz.

HEDEF 2023 YKS çalışmaları kapsamında,rehberlik servisi tarafından hazırlanan "Öğrenci YKS Gelişim Karnesi " nde 1.dönem son sınıf öğrencilerimize yapılan TYT deneme sınavlarının net,sıralama ortalamaları,yüzdelikleri,grafikleri ve öğrenci performansları ile bilgiler yer almaktadır.Bireysel danışmanlık ilkesi ile tüm öğrencilerimizin bireysel gelişimlerini takip ediyoruz.

Bilişim alanındaki akademik çalışmalara ve bilimsel projelere öncülük ederek ve imkân sağlayarak, bilişim ve bilimsel araştırma ile ilgili her konuda yeni bilgi ve uygulamaların geliştirilmesini desteklemek ve takip etmek misyonumuz doğrultusundak Ok buulumuz Tübitak takımı 2204/A Liseler arası proje yarışması öncesinde son hazırlıklarını yaparak çalışmalarına devam ediyor. Geçen sene Türkiye finallerinde teşvik ödülü alan Tübitak Edebiyat takımı öğrencileri bu seneki öğrencilerimizle tecrübelerini paylaştı. Tüm öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Okulumuza bağlı erkek pansiyonunda deprem ve yangın  tatbikatı yapıldı.Senaryo gereği öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yangın ve deprem sırasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapacakları konularında bilgilendirildi.

Deprem ve yangın  tatbikatının başarılı geçmesinin ardından okul bahçesinde toplanan öğrencilere alanında uzman kişilerce yangın tüpü kullanımı konusunda eğitim verildi. Tatbikatın genel amacının olası deprem ve yangınlara  karşı öğrencilerimizin bilgilendirilmesi olduğunu, bu tür tatbikatların olası depremler ve yangınlar da can kaybının önüne geçebileceği ve depremden korunmanın bir "Afet Bilinci" olduğuna inanıyoruz.  Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tatbikata verdikleri önemden dolayı teşekkür ederiz.

11.Sınıf öğrencilerine HEDEF 2024 YKS kapsamında Rehberlik Servisi tarafından Test Çözme Teknikleri semineri düzenlendi.Seminerde;

* Test öncesi hazırlık,

* Sınav anı yapılması gerekenler,

* ÖSYM soru mantığını kavrama,

* Zamanı etkili kullanma,

* Heyecanı kontrol altına alma,

* Doğru kodlama,

* Deneme sonuç analizini yapma,

* Deneme ajandası oluşturma,

* Kendine özgü test tekniği geliştirme, konuları üzerinde bilgi verildi

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tüm öğretmenlerimizin katıldığı etkinliklerde okul müdürümüz sayın Osman Gürün'ün: "Evlatlarımızı geleceğe hazırlama uğruna canını ortaya koyan şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum." sözleriyle başlayan toplantıda, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimiz için Kur'an tilaveti yapıldı. Çeşitli ikramlardan sonra okul idaresi tarafından öğretmenlerimize günün hatırası hediye takdim edildi. Kurul toplantısı yapılarak öğrencilerimizin öğretmenleri için hazırlamış oldukları programın icrası için konferans salonuna geçildi. Tüm bu etkinlikler için başta ilçe milli eğitim müdürlüğüne sonrasında okul idaremize ve emek veren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

EKİM AYI DENEME SINAVI ŞAMPİYONLARI

HEDEF YKS 2023...Rehberlik Servisince hazırlanan videoyla tüm sınıf düzeylerinde, yapılan Kazanım Değerlendirme Sınavlarında okulda dereceye giren öğrencilerimizi okul televizyonunda 1 ay boyunca yayınlanıyoruz.Ayrıca öğrencilerimize ödüllerini takdim ederek öğrencilerimizi teşvik ediyoruz. Tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.Gelecek ayın şampiyonlarında görüşmek üzere..

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip okullarındaki basarili örneklerin  ve model uygulamaların tanıtılması, yaygınlaştırılmasıması amacıyla başarılı örnekler sergisine yapılan 425 başvurunun değerlendirme sürecinde önce 1. Değerlendirmeyi geçen ve 2. Aşamada genel müdürlük değerlendirme sürecini tamamlayan projemiz basarılı örnekler sergisi için hazırlanan kitapta yer almaya hak kazanan 50 projeden biri oldu.

17 Ekim Pazartesi günü Ankara Meb Şura Salonunda yapılan sergide okulumuzu temsil ettik. Başta projelere destek olan okul idaremize, projeleri hazırlama aşamasında öğretmenlerimize ve uygulama safasında öğrencilerimize teşekkür ederiz.